Изпитание за четвъртокласниците, напрежение за техните учители и вълнения за

...
 Изпитание за четвъртокласниците, напрежение за техните учители и вълнения за
Коментари Харесай

„Малките матури“: Приключи външното оценяване по БЕЛ

 

Изпитание за четвъртокласниците, напрежение за техните учители и безредици за родителите им. Днес беше първият от двата изпита на националното външно оценяване .

Децата демонстрираха уменията си от наученото по български език и литература, а на следващия ден ще създадат това и по математика.

Изпитът завърши и писмените работи към този момент са предадени към районното ръководство по образованието.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

Четвъртокласниците имаха 60 минути, с цел да решат тест с 21 въпроса. За учениците със специфични просветителни потребности времето е 90 минути.

Всеки възпитаник би трябвало да носи писалка, която написа с черен цвят, молив и гума, а за изпита по математика и чертожни принадлежности.

Външното оценяване не стопира часовете за останалите възпитаници. Резултатите от изпита са в точки, а не в оценки.

Образователната система би трябвало да се приготви за матури на електронни устройства и цифровизация на изпитния развой, съобщи министърът на образованието в предаването " Защо, господин министър ".

„ Трябва да се опитва в пробни матури, би трябвало да има необятен разговор с родителите, с цел да се вземе сходно решение, тъй като това значи в допълнение съоръжение на учебното заведение със съответните електронни устройства, както и подготовка на тестванията и обезпечаване на електронна среда “, сподели Проф. Галин Цоков, министър на образованието и науката.

Резултатите от „ дребните матури “ ще се впишат в удостоверението за приключен начален стадий на главно обучение.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР